Bijlage 1: Verdeling toegangskaarten aan de individuele supporters (leden 1895)

De KBVB en 1895 willen de supportersclubs en de individuele supporters van de Rode Duivels belonen voor de inspanning die ze leveren om het imago van de KBVB en 1895 te versterken door een correct supportersgedrag.

De ticketverdeling voor de nieuwe kwalificatiecampagne zal daarom steunen op het in 2014 ingevoerde puntensysteem. Via dit puntensysteem krijgen de trouwe fans meer kans om tickets aan te kopen voor wedstrijden van onze Rode Duivels.

PUNTENSYSTEEM

Elke thuis- en uitwedstrijd van het A-elftal levert één punt op.

Uitzonderingen hierop zijn:

 • Een wedstrijd op verplaatsing waar niet voldoende tickets zijn voor het aantal aanvragers brengt een half punt op.
 • Een thuiswedstrijd die niet uitverkocht is brengt anderhalf punt op.

Een officiële wedstrijd van de U21 of Belgian Red Flames levert een half punt op.

Punten worden binnen de 2 weken na een wedstrijd toegevoegd. De leden worden hiervan op de hoogte gebracht via nieuwsbrief en hebben na de bekendmaking 1 maand de tijd om een eventuele fout te signaleren. Nadien kunnen geen aanpassingen meer worden doorgevoerd !

LET OP ! Voor de uitwedstrijden kan je ook punten verliezen !

 • Annuleren laatste week voor wedstrijd : je hebt bewijs dat je een reservering deed (vliegtuig/trein en/of hotel)
  • geen puntensanctie
 • Annuleren laatste week voor wedstrijd : je hebt GEEN bewijs dat je een reservering deed (vliegtuig/trein en/of hotel)
  • 1 NEGATIEF punt + verwittiging
 • Ticket niet afhalen en niets verwittigd : je hebt bewijs dat je een reservering deed (vliegtuig/trein en/of hotel)
  • 1 NEGATIEF PUNT
 • Ticket niet afhalen en niets verwittigd : je hebt geen bewijs dat je een reservering deed (vliegtuig/trein en/of hotel)
  • 2 NEGATIEVE PUNTEN + verwittiging

 

Bij de start van een nieuwe campagne wordt het puntenaantal van elke supporter gedeeld door 2.

TICKETS

De tickets voor de thuiswedstrijden van onze Rode Duivels worden verdeeld op basis van het nieuwe puntensysteem. 40 % van de voor 1895 beschikbare tickets wordt gereserveerd voor de fans met het hoogst aantal punten gedurende een bepaalde periode. Nadien worden de resterende tickets verdeeld over de andere leden, waarbij iedereen regelmatig aan de beurt komt. De toewijzing zal gebeuren door de respectievelijke clubverantwoordelijken, die dit op een correcte wijze dienen te doen. 1895 wil de fanclubs de mogelijkheid blijven beiden om bussen in te leggen. Daarom kunnen clubs gebruik maken van een beperkt aantal dagpassen.

Bij een tekort aan tickets zal evenwel de voorrang worden gegeven aan leden die op dat moment hun ticket reeds betaalden.

Wat betreft de uitwedstrijden, worden alle voor 1895 beschikbare tickets verdeeld volgens het puntensysteem.

LID WORDEN

Vanaf 14 maart 2016 kan iedereen (opnieuw) lid worden. De prijs van het lidmaatschap bedraagt 40 EUR en geldt tot en met het FIFA WK 2018 in Rusland. Elk lid ontvangt een unieke supporterspakket met o.a. een sjaal, pin, lidkaart,...

Als je (opnieuw) lid werd vóór 4 juni 2016, krijg je een korting van 5€ op het lidgeld en zal je een gepersonaliseerde sjaal ontvangen (met de naam van je club, je lidnummer en je eigen naam en voornaam).

KIDS CLUB

Kinderen geboren na 1 september 2002 kunnen lid worden van de KIDSCLUB (20 EUR). Er worden speciale activiteiten voorzien en elk kind ontvangt een aangepast pakket.

DAGPASSEN

1895 stelt een aantal dagpassen ter beschikking van de supportersclubs. Het gaat hier om een beperkt aantal tickets (afhankelijk van het aantal leden bij een club  én uiteraard ook afhankelijk van de beschikbaarheid der tickets). Deze dagpassen kunnen enkel gebruikt worden bij thuiswedstrijden en bieden niet aangeslotenen de mogelijkheid te proeven van de sfeer, de werkwijze én de beleving binnen een lokale club en de wedstrijden van de Rode Duivels. Je kan als individu maximaal 2 maal per campagne gebruik maken van een dagpas. Ook voor een dagpas dienen er bepaalde gegevens binnen Fanmanagement te worden ingevoerd.

 

Bijlage 2Bijlage 3Charter KBVB-1895-Supportersclub