Gedurende twee jaar waren Pleegzorg Vlaanderen en les Familles d’Accueil de sociale partner van onze Belgian Red Devils. Gisteravond na de wedstrijd tegen Costa Rica werd dit partnerschap op een indrukwekkende manier afgesloten door 400 pleegkinderen uit te nodigen op het voetbalveld zodat zij de Rode Duivels nog even konden gelukwensen alvorens zij naar Rusland vertrekken. Na het WK zullen de Belgian Red Devils een nieuwe sociale partner selecteren die zij twee jaar lang zullen ondersteunen met het volledige team.

In maart 2017 lanceerden de Belgian Red Devils samen met Pleegzorg Vlaanderen en les Familles d’Accueil de #600 campagne. Dit betekende het startschot van een twee jaar durend partnerschap met als hoofddoel meer pleeggezinnen vinden voor kinderen die tijdelijk niet bij hun biologische ouders kunnen wonen. Verschillende acties werden gelanceerd om de werking van Pleegzorg meer in de kijker te plaatsen van de Belgische bevolking. En met succes: Pleegzorg Vlaanderen en les Familles d’Accueil zagen een stijging in het aantal gezinnen die interesse hebben om een pleeggezin te worden.

De voorbije week werd dit partnerschap nog eens extra in de verf geplaatst door het bezoek van de Belgian Red Devils aan 10 duivelse +scholen die Pleegzorg hielpen om meer bekendheid te verwerven in hun gemeente of stad. Gisteren namen 400 pleegkinderen op het veld afscheid van onze Belgian Red Devils en ze wensten hen veel geluk op het WK in Rusland. Deze actie was meteen ook de laatste actie binnen het partnerschap.

Goede doelen die interesse hebben om de nieuwe partner van de Belgian Red Devils te worden kunnen vanaf 12 juni 2018 tot en met 31 juli 2018 hun kandidatuur bezorgen aan de KBVB. Een aantal belangrijke criteria zijn dat kandidaat-organisaties gevestigd zijn  in België en daarnaast in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel actief zijn. Voor alle informatie en het applicatieformulier kan u terecht bij an.de.kock@footbel.com .

Documenten