Net voor Kerstmis en het einde van De warmste week werd zondag 23 december 2018 De warmste match gespeeld. 

Verschillende Thuis-acteurs en Belgian Red Flames namen het tegen elkaar op in een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal voor het goede doel. De wedstrijd in de Leuvense Sportoase was volledig uitverkocht. 

Samen met de veiling van de teamkapitein-truitjes bracht dit een zeer mooie 35.183,80 euro op voor de ALS Liga (het goede doel van Thuis) en Plan International België (het goede doel van Red Flames). Het bedrag wordt gelijk verdeeld over de twee goede doelen.

Ruben Van Gucht verzorgde de match van professioneel commentaar en internationale ref Lois Otte was scheidsrechter van dienst. Het was een ware strijd op het veld, met een heel aantal onverwachte gebeurtenissen en bijzondere momenten.

In het bijzijn van zo'n 2500 enthousiaste Thuis- en Flames-fans begint de wedstrijd vol spanning. Hoe beleven de teams zelf deze wedstrijd? 

Janice Cayman: “Het betekent veel voor ons om met deze wedstrijd geld in te zamelen voor De warmste week. Iedereen kent jammer genoeg wel iemand in een moeilijke gezinssituatie, iemand die getroffen werd door een ziekte of die verongelukt is. Op deze manier kunnen we zowel Plan International België als de ALS Liga financieel steunen, als op een vriendschappelijke manier onze favoriete sport beoefenen.”

Wim Stevens (Tom), de teamkapitein van Thuis: “Ik ben onder de indruk van de opkomst, hopelijk stellen we hen niet teleur! We zijn de underdog, maar hebben natuurlijk een bepaalde tactiek voorbereid.”

Thuis-actrice Marleen Merckx vult aan: waarom speelt het Thuis-team voor de ALS Liga als goede doel? Marleen is zelf ambassadrice van het goede doel: “Alle Thuis-kijkers zien natuurlijk dat het personage Steven uit Thuis , die aan ALS lijdt, elke dag zieker en zieker wordt. Er is nog altijd geen middel om de ziekte te genezen. Wij spelen vandaag dan ook om onderzoek naar ALS te kunnen ondersteunen.”

Professionele doelman en jonge Thuis-garde

Aan het begin van de eerste helft moet de Thuis-ploeg een aantal goals incasseren van de Flames. Ze halen er professioneel keeper Davino Verhulst van Sporting Lokeren bij. Kan hij wat tegenwicht bieden aan de sterke Flames? Na de eerste helft staat het 5-0 in het voordeel van de Flames, maar had de Thuis-ploeg wel enkele mooie kansen om te scoren. In de tweede helft volgt nog een verrassing van formaat: Marie Robyns(Sandrine uit Thuis), Apollonia Sterckx (Britney) en Stan Kersbergen (Emiel) lopen enthousiast het veld op om enkele minuten mee te spelen met hun Thuis-collega's. Apollonia zorgt voor een mooi eerste doelpunt voor de Thuis-ploeg, Stan maakt enkele minuten daarna zelfs een tweede goal.

Een lelijke val

Even later begaat Thuis-speler Michiel De Meyer een fout en mogen de Flames een vrijschop trappen. Nawfel Bardad-Daidj (Adil) en Aboubakr Bensaihi (Junes) schieten hun collega's als Kabouters te hulp en bouwen een muurtje voor het doel. 

Sid Van Oerle (Kobe uit Thuis) maakt na een tackle een lelijke val - Neymar waardig. Gelukkig raakt hij er na wat eerste zorgen van Monika Van Lierde (dokter Ann) en Katrien De Becker (Tania) en de wonderspons snel bovenop. Sid vertelt: “getackeld worden door een Red Flame is een eer. Ik heb veel bewondering voor hun discipline en doorzettingsvermogen, hoe ze zorgen voor elkaar naast het veld. Het is echt een unieke ervaring om tegen de dames te mogen spelen.”

Spannende penalty-shootout

Actrice Vanya Wellens scoort in de laatste minuten nog een derde en Aboubakr Bensaihi een vierde goal, maar uiteindelijk winnen de Belgian Red Flames met 4-10. Maar: de Thuis-ploeg kan wraak nemen met een penalty-shootout. Michiel De Meyer (Arne) en Nawfel Bardad-Daidj (Adil) trappen voor het Thuis-team, Davinia Vanmechelen en Lenie Onzia voor de Red FlamesEn er is nog een verrassing. Een derde duo zal meedoen aan de shootout. Dat worden twee mensen uit het publiek, die zo de kans krijgen op het op te nemen tegen de Thuis- en Red Flames-ploeg. Na een gelijke stand voor de drie ploegen neemt Aboubakr Bensaihi het van zijn collega's over en wint voor de Thuis-ploeg de shootouts.

Nadien kondigt presentator Ruben Van Gucht de totale opbrengst van de actie aan, die gelijk wordt verdeeld over de ALS Liga en Plan International België. Beide goede doelen mogen zo een cheque van 17.591,90 euro in ontvangst nemen.

Leen Gysen doet dat voor Plan International België als voorzitter van de Raad van Bestuur:

“De Red Flames, de Thuis-acteurs en de mensen die een ticket kochten, zorgden voor een fantastisch eindejaarscadeau voor meisjes in Senegal. De opbrengst van De warmste match zal door onze Senegalese collega’s nuttig worden besteed aan een nieuw voetbalproject, waarbij meisjes kracht putten uit hun sport en uit workshops waarin ze praten over thema’s als tienerzwangerschappen, werken aan hun zelfvertrouwen en leren om de leiding te nemen.”

Evy Reviers, CEO van vzw ALS Liga, mag de cheque voor de liga ontvangen:

“We zijn zeer blij dat de Thuis-acteurs als leeuwen hebben gevochten tegen de Belgian Red Flames. Het was een erg spannende wedstrijd die de temperatuur in de Sportoase zeker heeft doen stijgen. De opbrengst van De warmste match zal gebruikt worden om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren. Alleen zo krijgen we ALS de wereld uit. Een warme dankjewel uit naam van alle ALS-patiënten!”

Opstellingen

Team Thuis: Davino Verhulst, Wim Stevens (teamkapitein), Michiel De Meyer (Arne), Yemi Oduwale (Dries), Vanya Wellens (Femke), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Christophe Haddad (Bob), Sid Van Oerle (Kobe), Geert Hunaerts (Peter), Jeroen Lenaerts (Tim), Aboubakr Bensaihi (Junes)

Belgian Red Flames: Janice Cayman (teamkapitein), Charlotte Cranshoff, Laura De Neve, Laura Deloose, Nicky Evrard, Diede Lemey, Justien Odeurs, Lenie Onzia, Charlotte Tison, Nicky Van den Abbeele, Elke Van Gorp, Ella Van Kerkhoven, Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Tessa Wullaert