Bij U15, U16 en U17 werken we sinds 2008 ook met Future nationale teams. Dat zijn nationale ploegen voor spelers die laatmatuur zijn. België heeft hierin een voortrekkersrol en vervult daarmee een voorbeeldfunctie in Europa. Intussen hebben heel wat teams ook Futures-ploegen geïntroduceerd.

"Laatrijpe spelers hebben evenveel recht op een kwaliteitsvolle voetbalopleiding als vroegrijpe spelers. Dankzij het Be Gold Futureproject kunnen we talentvolle laatrijpe voetballers vanaf 14 jaar gelijke kansen geven om later profvoetballer te worden en om volwaardig lid te worden van de nationale ploegen",  verduidelijkt Bob Browaeys, Technisch Directeur Topsport en Hoofd Sporttechnisch Departement Voetbal Vlaanderen. Bob Browaeys is ook bondscoach U16 en was destijds mede-initiatiefnemer van het project.

In het kader van het Be Gold-project, richting Olympische Spelen, zal David Penneman de hele werking rond de Futures nationale teams (U15/U16/U17) coördineren. 

Penneman is sinds 2002 leerkracht voetbal aan het Koninklijk Atheneum in Beveren. In 2010 ging hij aan de slag als beloftencoach van KSK Beveren en later maakte hij de overstap naar de beloften van KAA Gent. In 2011 keerde Penneman terug naar KSK Beveren om er als hoofdcoach aan de slag te gaan. Na de vereffening van KSK Beveren in april 2011 werd Penneman aangesteld als assistent-coach van Waasland-Beveren. Daar ontfermde hij zich tot en met 2014 over de videoanalyses, wedstrijdvoorbereidingen, veldtrainingen en de conditionele voorbereiding van de spelers.

Tussen 2015 en 2017 was David actief als Coördinator Provinciale Jeugdopleiding binnen de KBVB en momenteel is hij ook actief als assistent-coach van onze nationale U17 waarmee hij het EK in Engeland afwerkt.

Veel succes gewenst David!