Sinds 2015 kunnen alle fans elk jaar kiezen wie de meest verdienstelijke Rode Duivel van het voorbije jaar was. In het verleden kwamen de spelers die tijdens het seizoen verkozen werden tot ‘Devil of the Match’ (speler van de wedstrijd) in aanmerking voor de prijs. Vorig jaar werden de nominaties uitgebreid tot de top drie van alle Devil of the Match-verkiezingen.

Dit jaar zijn alle Rode Duivels die in 2018 gespeeld hebben genomineerd voor Devil of the Year. De online stemming startte op 9 januari en liep tot en met 31 januari.

Aanvoerder Eden Hazard haalt voor het tweede jaar op rij de prijs binnen. De Silver Ball van het WK wint voor Axel Witsel en Kevin De Bruyne. Kevin De Bruyne was in 2015 de eerste ‘Devil of the Year’. Dries Mertens won de prijs in 2016.

Top 5

  1. Eden Hazard (14.974 stemmen)
  2. Axel Witsel (3.801 stemmen)
  3. Kevin De Bruyne (2.005 stemmen)
  4. Dries Mertens (1.552 stemmen)
  5. Romelu Lukaku (1.221 stemmen)

De KBVB feliciteert Eden Hazard en dankt alle supporters die gestemd hebben. Aan de stemming waren bovendien enkele prijzen verbonden. De winnaars ontvangen binnenkort een bericht hierover.

Op naar België-Rusland

De eerste afspraak met onze Rode Duivels in 2019 is de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar EURO 2020. Rusland is de tegenstander op 21 maart in het Koning Boudewijnstadion. De ticketverkoop start op 28 februari, maar je kan nu al een comboticket nemen voor alle thuisduels.

Lees hier meer.