Het was de eerste officiële e-interland uit de geschiedenis van zowel de Franse als de Belgische Voetbalbond.

De Belgische delegatie vertrok vroeg in de ochtend met de trein vanuit Brussel richting Parijs. Na een warm onthaal in het Franse bondsgebouw kregen onze jongens nog enkele uren de tijd om zich voor te bereiden. Op het programma stonden immers niet alleen duels 1 tegen 1 maar ook een wedstrijdvorm 2 tegen 2. De gamers speelden uiteraard met de virtuele versies van 'Les Bleus' en de Rode Duivels.

Onze eDevils namen de beste start maar die duurde niet lang. Quentin Vande Wattyne 'Shadoow', speler van Royal Excel Moeskroen, kwam snel op een 0-2 voorsprong tegen Corentin Thuillier 'Maestro' (LOSC Lille) maar kon die niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 5-4 voor Thuillier en een eerste nederlaag voor ons land. Ook in het tweede duel begon onze gamer goed. Stefano Pinna 'StefanoPinna21' trof snel raak maar nadien liep zijn tegenstander Nathan Gil 'Herozia' uit tot 3-1.

Het wedstrijdreglement voorzag vijf wedstrijden, maar bij een 3-0-stand voor één van beide landen zou het tornooi eindigen na drie duels. Het was dus winnen geblazen voor onze jongens in de derde confrontatie. In de game mode 2 tegen 2, nieuw voor onze jongens, keken Jason De Villers 'Ardixa' van Sporting Charleroi en Geoffrey Meghoe 'Blake Revenge' met Corentin Chevrey 'Rocky' en  Lucas Cuillerier 'DaXeFifa' twee spelers van Paris Saint-Germain in de ogen. Het duel eindigde op 3-1 voor de Fransen en een finale 3-0-nederlaag voor onze eDevils.

Op naar een volgende interland!