Onze Duivels stomen zich klaar voor het Europees Kampioenschap 2016 via verschillende etappes, met stages op verschillende locaties en in totaal vier oefenwedstrijden. Ticketinformatie volgt snel.

Wil je graag Eden, Kevin, Thibaut en co nog eens live aan het werk zien voor hun afreis naar Frankrijk? Geef je onze jongens graag een extra duwtje in de rug tijdens één van de vele open trainingen?

29 maart : België-Portugal

Op dinsdag 29 maart (20u45) staat een eerste oefenwedstrijd gepland, in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Portugal.

Portugal is 7e op de FIFA-ranking en plaatste zich als groepswinnaar voor het EK. Het wordt voor Portugal de zesde EK-deelname op rij.

19-21 mei : Belgische kust

De laatste rechte lijn richting EK begint op donderdag 19 mei aan de Belgische kust, met een eerste stage t.e.m. 21 mei. De selectie verblijft er in Knokke, de trainingen vinden plaats in Heist (KFC Heist).

22-28 mei : Zwitserland

Op 22 mei vliegen onze Rode Duivels met Brussels Airlines richting Lausanne, Zwitserland, waar de stage t.e.m. 28 mei een vervolg krijgt. Op zaterdag 28 mei (16u15) staat een afsluitende oefenwedstrijd gepland tegen Zwitserland in Genève (Stade de Genève).

Zwitserland vinden we op de FIFA-ranking terug op de 12e plaats en stootte als runner-up door naar de eindronde van het EK. Het moest in groep E enkel Engeland voor zich dulden. Het wordt voor Zwitserland de vierde EK-deelname.

29 mei - 6 juni : Genk

Na Zwitserland keren onze jongens terug naar België, met van 29 mei t.e.m. 6 juni het laatste deel van de stage in Genk. Op het programma niet enkel trainingen, maar ook twee oefenwedstrijden: op woensdag 1 juni tegen Finland en op zondag 5 juni om 18u tegen Noorwegen.

Finland wist zich als 44e op de FIFA-ranking niet te plaatsen voor het EK 2016 na een vierde plaats in groep F. Noorwegen (54e gerangschikt) kwam dichter bij kwalificatie maar werd derde in groep H na Italië en Kroatië.

Beide oefenduels vinden telkens plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ticketinfo volgt later.

Op dinsdag 7 juni vertrekken spelers en staf naar Frankrijk. Ook dan wordt de verplaatsing verzorgd door Brussels Airlines. Tijdens het Europees Kampioenschap verblijven onze Rode Duivels en de technische staf in Bordeaux.

Overzicht

 • Dinsdag 29 maart (20u45): België-Portugal (K. Boudewijnstadion)
 • 19-21 mei: stage in Knokke, trainingen in Heist
 • 22-28 mei: stage in Lausanne
 • Zaterdag 28 mei (16u15): Zwitserland-België (Stade de Genève)
 • 29 mei - 6 juni: stage in Genk
 • Woensdag 1 juni (20u45): België-Finland (K. Boudewijnstadion)
 • Zondag 5 juni (18u): België-Noorwegen (K. Boudewijnstadion)
 • Dinsdag 7 juni: vertrek naar Frankrijk, verblijf in Bordeaux

Programma EK

 • Maandag 13 juni (21u) in Lyon: België-Italië
 • Zaterdag 18 juni (15u) in Bordeaux: België-Ierland
 • Woensdag 22 juni (21u) in Nice: Zweden-België