Het team van coach Zico had donderdag het vriendschappelijk drielandentornooi in Herstal geopend met een sterke wedstrijd tegen Kroatië (2-2). De Azzurri begonnen minder goed, met een 3-0 nederlaag tegen Kroatië. In de slotwedstrijd lag alles dus nog open.

Italië is een grote naam in de Futsalwereld. Een jaar terug won Italië het Europees Kampioenschap Futsal in Antwerpen. Het Italiaanse U21-team wou alvast minstens even goed voor de dag komen.

België begon vol vertrouwen aan de partij, maar Italië nam dat vertrouwen snel weg. Loris Di Guida trof raak met een knap gekruist schot. 

Onze jongens vochten terug en in de 13e minuut kon Mohcine Bouayad via een stilstaande fase de geleverde inzet verzilveren. Bouayad toonde zich dertig seconden later andermaal trefzeker en bezorgde België de voorsprong na een sterke individuele actie. Italië gaf zich echter niet zomaar gewonnen en nog voor rust maakte Loris Di Guida met zijn tweede doelpunt van de avond gelijk: 2-2.

De tweede helft begon ongelukkig voor België: Lucas Da Silva maakte er snel 3-2 van. Daarop kwam België dicht bij de gelijkmaker, zonder succes. Aan de overzijde dikte Da Silva de score aan tot 4-2.

In de slotfase zetten de U21 alles op alles, mét vliegende keeper. Via Stefano Lippolis werd het bijna 4-3, maar de bal ging op de paal. Enkele seconden voor affluiten besliste Tenderini de wedstrijd voor Italië: 5-2, meteen ook de eindstand.

België eindigt zo derde in Herstal, met één punt uit twee wedstrijden. Kroatië wint het tornooi, met vier punten: één punt meer dan Italië, dat tweede wordt.

Dylan Amelot Mohcine Bouayad

Wedstrijdgegevens

Italië: Zanchetta, Meo, Baron, Fortini, Da Silva

Wisselspelers: Bellobuono, Di Matteo, Azzoni, Datti, Tenderini, Fortini, Houenou, Zito, Suksomkorn

België: Decoster, Amelot, Kaddouri (c), Zanca, Ouadi

Wisselspelers: Idrissi, Aabbassi, Doclot, Yachou, Arktout, Lippolis, Kherouach, Dahchour, Bouayad

Doelpunten: 6’13’’ Di Guida 1-0, 13’09’’ Bouayad 1-1, 13’35’’ Bouayad 1-2, 18’10’’ Di Guida 2-2, 21’51’’ Da Silva 3-2, 29’04’’ Da Silva 4-2, 39’02’’ Tenderini 5-2

Gele kaarten: 13’52’’ Bouayad, 24’57’’ Stipa

Belgium Italia Futsal U21 team
Raadpleeg hier de volledige selectie
Futsal U21 Heutmen Kherouach
Meer foto's (© KBVB/Peter Goris)