Kwalificatie voor het WK 2020 in Litouwen, daar dromen onze Futsalduivels van. De kwalificatiecampagne start met een voorronde (vierlandentornooi) eind februari/begin maart, waarna mits kwalificatie een eliteronde volgt in april. Dat is dan meteen de laatste kwalificatieronde. Op 12 december vindt de loting plaats. Dan weten onze zaalvoetballers wie ze zullen treffen op weg naar het WK.

In september behaalde het team van bondscoach Luca Cragnaz en assistent-coach Karim Bachar nog knappe resultaten tegen topland Italië. In Morlanwelz werd met 2-1 gewonnen, na een gelijkspel in Gent daags voordien.

De voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne ging deze week verder met twee wedstrijden in Polen. Onze groep verzamelde zaterdag in het Eurovolleycenter in Vilvoorde, waar twee trainingen afgewerkt werden. Zondag vroeg in de ochtend volgde de vlucht richting Gdansk. Maandag en woensdag stonden twee oefenwedstrijden geprogrammeerd, tussendoor werd stevig getraind.

Luca Cragnaz: "We willen graag de goede prestaties van tegen Italië bevestigen en op die manier extra vooruitgang boeken richting de start van onze kwalificatiecampagne".

03/12/2018, Polen - België (2-1)

De Polen startten sterk aan de partij en scoorden al na een dertigtal seconden. Abdelhalim Ettalaki bracht ons land terug in de wedstrijd. In minuut vijftien scoorde hij de gelijkmaker op aangeven van Souliemane Ouadi. Polen nam nadien opnieuw de bovenhand en maakte tien minuten later de 2-1.

België zette alles op alles en speelde zelfs met een vliegende doelman om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Op dat moment pakte Dahbi een tweede gele kaart en werd uitgesloten. De Belgen speelden twee minuten met een man minder, tot zestien seconden voor affluiten.

België had controle, maar kon haar kansen dus helaas niet omzetten in een extra doelpunt.

Wedstrijdgegevens

België: Claus*, Dries Lahraoui, Dujacquier*, Ndjeka, Dahbi*, Zaaf, Paulus, Adnane*, Lucas, Cordier, Carello*, Ettalaki, Ghislandi.

*Starters in het vet

Doelpunten: 1' Mikołajewicz (1-0), 15' Ettalaki (1-1), 25' Marek (2-1).

05/12/2018, Polen - België (7-2)

Onze Belgische Futsallers hebben hun tweede en laatste vriendschappelijke wedstrijd met 7-2 verloren van Polen. In de eerste helft toonde Polen zich uitermate efficiënt. Na amper tien minuten spelen keek België al tegen een 3-0 achterstand aan na een hattrick van Sebastian Leszczak.

Onmiddellijk na de pauze liep Polen verder weg naar 4-0 via Lutecki. Onze Duivels Futsal reageerden via Dujacquier die zijn 50e cap vierde. Het Poolse realisme nam echter opnieuw de bovenhand en dit ondanks een tweede tegentreffer van Ndjeka. In het slot van de wedstrijd legde de Poolse aanvaller Mikołaj Zastawnik de eindstand vast op 7-2.

Wedstrijdgegevens

België: Claus*, Dries Lahraoui, Dujacquier*, Ndjeka, Dahbi*, Zaaf, Paulus, Adnane*, Lucas, Cordier, Carello*, Ettalaki, Ghislandi.

*Starters in het vet

Doelpunten: 7’ Leszczak (1-0), 9’ Leszczak (2-0), 10’ Leszczak (3-0), 21’ Lutecki (4-0), 31’ Dujacquier (4-1), 34’ Gladczak (5-1), 36’ Lutecki (6-1), 37’ Ndjeka (6-2), 39’ Zastawnik (7-2)

Meer informatie

Enkele foto's van de stage in Polen

Futsal Belgium in Poland

Futsal A Luca Cragnaz coach Belgium

Belgium Futsal A training

Belgium Futsal A theory

Teamfoto bij de start van het seizoen

Belgium Futsal national team 2018-2019