In mei 2018 ondertekende 1895 samen met verschillende andere organisaties en bedrijven het Charter Generatie Rookvrij. In kader van dit charter gaan we samen met Stichting tegen Kanker op zoek naar vrijwilligers die tijdens de wedstrijden van de nationale teams samen met ons werk willen maken van een rookvrij stadion. Ons doel? Ervoor zorgen dat alle kinderen geboren in 2019 steeds kunnen genieten van een voetbalwedstrijd in een rookvrije omgeving.

Wat is de taak van een rookvrije vrijwilliger?

Een rookvrije vrijwilliger sensibiliseert onze supporters over het rookvrij stadion. Concreet betekent dit dat je enerzijds helpt met het uitdelen van flyers, gadgets,… die we gebruiken om de supporters te sensibiliseren over het rookvrij stadion. Anderzijds bestaat je takenpakket uit het ondersteunen van de stewards om supporters aan te spreken die roken in het stadion. Hierbij is het zeker niet de bedoeling om supporters met de vinger te wijzen, maar hen vooral op een vriendelijke en toffe manier uit te leggen waarom wij vragen om te supporteren in een rookvrij stadion.

Word ik opgeleid als rookvrije vrijwilliger?

Samen met Stichting tegen Kanker zal 1895 een opleiding organiseren zodat je voldoende informatie hebt om aan de slag te gaan als rookvrije vrijwilliger.

De eerste opleiding gaat door op zaterdag 9 maart van 10u t.e.m. 12u in het Martin's Red Hotel in Tubeke.

Deelname is verplicht vooraleer je kan starten als rookvrije vrijwilliger.

Krijg ik een vergoeding?

Wij voorzien een vrijwilligersvergoeding voor onze rookvrije vrijwilligers.

Wat is mijn profiel?

Je bent een enthousiast en vlot persoon die geen angst heeft om mensen aan te spreken en uitleg te geven over het rookvrij stadion. Het is een pluspunt als je tweetalig bent (Frans en Nederlands).

Hoe vaak kom ik in actie?

Afhankelijk van je beschikbaarheid gaat het over ongeveer zes thuiswedstrijden per jaar.

Hoe kan ik mezelf kandidaat stellen?

Heel eenvoudig: stuur een mailtje naar tijs.cools@footbel.com.

 

Stichting tegen Kanker - 1895 - Lotto