De U15 zijn sinds zondag op stage in de provincie Antwerpen. Een dubbele confrontatie met Nederland staat er op het programma. De eerste ontmoeting vond dinsdag in Merksem plaats, het tweede duel werd donderdag in Gilze (Nederland) betwist. Raadpleeg de selectie hier.

Onze jongste nationale ploeg speelde eerder in februari twee vriendschappelijke wedstrijden in en tegen Engeland. Tijdens deze eerste stage samen ging de eerste wedstrijd nog verloren en werd het tweede duel nipt gewonnen (bekijk de doelpunten). Bondscoach Arno Van Den Abbeel toonde zich toen tevreden: « Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de spelers hun speelstijl trouw gebleven. Het belangrijkste op die leeftijd is te proberen de trainingsprincipes toe te passen en iets te leren uit deze internationale ervaring ».

De U15-selectie geldt voornamelijk als detectie en voorbereiding. Het is pas vanaf de U17 dat de jonge internationals officiële kwalificatiecampagnes spelen voor het Europees Kampioenschap. Op die leeftijd spelen deze jongens enkel vriendschappelijke tornooien en wedstrijden. « De hoofddoelstelling bestaat erin de Bondscoach van de U16 een spelerslijst voor te leggen waaruit hij volgend seizoen zal kunnen putten » verduidelijkt Arno Van den Abbeel.

België - Nederland (20 maart) | 0-0

België : Bellante, Et Taïbi, Beerten, Willen, Mitsindo, Bakayoko, Quadflieg, Calut (OUT 40’), Engels, Mfundu, Oyen (OUT 40’)

Wisselspelers : Chambaere, Kurudere, Camara, De Vos (IN 40’), Olaigbe (IN 40’), Debast, Descotte, Meukens, El Gharbi, Renier, Van Gorp

Bondscoach : Arno Van Den Abbeel

Onze de base contre les Pays-Bas (match 1)

Nederland - België (22 maart) | 4-0

België : Chambaere, Kurudere (OUT 40’), Camara (OUT 40’), De Vos (OUT 40’), Olaigbe (OUT 65’), Debast, Descotte (OUT 55’), Meukens (OUT 65’), Gharbi, Renier, Van Gorp

Wisselspelers : Bellante, Et Taïbi (IN 40’), Beerten, Willen, Mitsindo, Bakayoko (IN 55’), Quadflieg (IN 65’), Calut (IN 65’), Engels, Mfundu (IN 40’), Oyen (IN 40’)

Doelpunten : 19’ Hopman 1-0, 49’ Hoogewerf 2-0, 55’ Hoogewerf 3-0, 74’ Hoogewerf 4-0

Coach : Arno Van Den Abbeel

Basiself voor de tweede wedstrijd tegen Nederland

Drielandentornooi

De laatste afspraak van het seizoen voor de U15 is het Three Nations Tournament. Dit U15 drielandentornooi, georganiseerd in Tubeke op het einde van het seizoen, is de laatste stap voor deze jeugdspelers alvorens ze eventueel de U16 vervoegen.

Banc du premier match face aux Pays-Bas