Op naar het EK 2019

Voor het eerst organiseert UEFA dit jaar een Europees Kampioenschap Futsal U19. De kwalificaties begonnen in januari.

Van de vooronde waren onze U19 vrijgesteld. Eind deze maand trekken ze naar Macedonië voor de hoofdronde, meteen het laatste kwalificatietornooi. 

Op de hoofdronde in Macedonië zijn Macedonië, Oekraïne en Roemenië de tegenstanders. Groepswinst levert ons een ticket op voor het allereerste EK. Dat vindt in september 2019 plaats in Letland.

Als laatste test voor de hoofdronde speelden onze futsallers U19 twee oefenduels in en tegen Hongarije.

05/03/2019, Hongarije – België (4-4)

In het eerste duel hadden we duidelijk de wedstrijd in handen. Onder meer dankzij een knappe lob van Zgaoui gingen we rusten met een 0-2 voorsprong. In de tweede helft zorgde Hongarije voor een stevige pressing en dat leidde tot 1-2.

Geen teden tot paniek bij onze jonge futsallers want we liepen daarop uit tot 1-4. Hongarije kwam echter nog terug tot 4-4. 

06/03/2019, Hongarije – België (1-1)

De tweede wedstrijd leverde minder doelpunten op. Beide teams kenden mekaar beter en dat leverde een betere organisatie op bij zowel Hongarije als België. Bij de rust was het nog 0-0, met iets betere kansen voor ons.

Hongarije kwam op voorsprong, waarna onze jongens tot in de absolute slotfase terugvochten. 37 seconden voor het laatste fluitsignaal viel alsnog de gelijkmaker.

Met oog op de hoofdronde in Macedonië waren het twee leerrijke wedstrijden. Meer informatie is beschikbaar op UEFA.com.