Jozef De Ryck

Jozef De Ryck (°31 juli 1954) was een gewaardeerd lid van onze voetbalfamilie. Hij bouwde een lange carrière uit binnen de KBVB en Voetbal Vlaanderen en was sinds juni 2017 derde ondervoorzitter van de KBVB. Op 30 november 2018 overleed hij op 64-jarige leeftijd.

Hij was als lid actief bij de club die nu Lyra-Lierse Berlaar heet, Excelsior Bouwel en KFC Grobbendonk. In zijn provincie Antwerpen werd Jozef in 1996 lid van het Provinciaal Comité. Daar groeide hij uit tot voorzitter, waarna hij in september 2006 zijn intrede maakte in het Uitvoerend Comité van de KBVB. Hij werd ook voorzitter van de Commissie van het Nationaal Steunfonds.

In 2012 werd Jozef De Ryck Lid van Verdienste en sinds vorig jaar was hij Erelid van de KBVB.

Jozef De Ryck

Bij onze nationale vrouwenteams overheerst droefheid, want Jozef De Ryck maakte jarenlang deel uit van de technische staf bij onze jonge Red Flames. Daar liet hij bij de speelsters en stafleden een blijvende indruk na. Zo maakte hij in 2013 deel uit van de groep die vierde werd op het Europees Kampioenschap U17 in Zwitserland.

Tamara Cassimon, bondscoach Red Flames U17: “Jozef was een grote steun en toeverlaat voor ons. Hij maakte als delegatieleider echt deel uit van de staf. Iedereen kon bij hem terecht. We zullen hem herinneren als een warme familieman, die altijd voor ons klaar stond.”

Ives Serneels, bondscoach Belgian Red Flames: “Het is duidelijk dat hij heel graag gezien was. Vanuit zijn rol heeft Jozef mee het vrouwenvoetbal op de kaart gezet.”

Voorzitter Gérard Linard: "Na een moedige strijd met ongelijke wapens tegen zijn ziekte heeft Jozef ons verlaten. Met hem verliest de KBVB een toegewijde, integere en loyale collega. Bedankt voor alles, Jozef."

De KBVB dankt Jozef De Ryck voor zijn toewijding voor onze sport en zijn inzet gedurende vele jaren. Met onze gedachten zijn we bij de familie en vrienden van Jozef.