De KBVB vindt gelijke rechten voor holebi’s en transgenders een belangrijk streefdoel en draagt hier ook haar steentje aan bij via het Heroes of Football project.

Binnen dit project ontwikkelden we verschillende tools die voetbalclubs kunnen gebruiken om holebiseksualiteit meer bespreekbaar te maken.

Zo werden er een aantal filmpjes gemaakt met getuigenissen van holebi-spelers & speelsters, werd er een Virtual Reality Game ontwikkeld en is er op dit moment ook een documentaire in de maak die gelanceerd zal worden in juni 2017. Daarnaast gingen we een partnerschap aan met Mister Gay Belgium Ray Van Puymbroeck die een luisterend oor biedt voor sporters die worstelen met hun gevoelens. Meer info vind je hier.

Wij bieden aan voetbalclubs ook de mogelijkheid aan om een gratis workshop te organiseren op de club voor jeugdspelers, trainers en bestuurders.

Tot slot kunnen clubs ook een communicatieve actie opzetten met regenboogveters en regenboogballen. Voor meer info kan u terecht bij onze verantwoordelijke van het Heroes of Football project.