De sponsoring tussen EDF Luminus en de Koninklijke Belgische Voetbalbond is op woensdag 1 augustus 2018 ten einde gelopen. Het is nu tijd om de balans op te maken. Het bedrijf kijkt fier en tevreden terug op deze mooie ervaring.

EDF Luminus was sinds 2014 sponsor van de KBVB en stond gedurende deze vier jaar aan de basis van vele vernieuwende initiatieven.

In overleg met de KBVB lanceerde EDF Luminus de acties Devil of the Match en Devil of the Year om de supporters te betrekken bij de verkiezing van de meeste waardevolle spelers tijdens de wedstrijden van onze nationale A-ploeg. Maar dit is niet alles aangezien het project « Pass the Energy » ook werd ontwikkeld om lokale clubs de kans te geven één jaar gratis elektriciteit te winnen ter gelegenheid van de wedstrijden van onze Rode Duivels.

EDF Luminus heeft ook de sociale en educatieve rol van het voetbal nooit uit het oog verloren via het concept van de 12e Duivel, dit door de supporters een sociaal online platform aan te bieden om hun « sociale » energie te meten en deze energie te herverdelen onder degenen in de hoogste nood, meer bepaald zieke kinderen (in samenwerking met Make a Wish). Daarenboven mag tevens worden benadrukt dat EDF Luminus via de Energy Challenge kinderen sensibiliseerde rond het belang van energiebesparing. Dankzij deze uitdaging gericht aan de scholen kregen drie volledige klassen (van de drie winnende scholen) de kans om de Rode Duivels te ontmoeten.

Bij monde van Bondsvoorzitter Gérard Linard, wil de KBVB ook EDF Luminus danken: « EDF Luminus heeft letterlijk en figuurlijk al haar energie gegeven om het voetbal te stimuleren, dit zowel op nationaal als lokaal vlak. We danken EDF Luminus van harte voor haar inzet en creativiteit en wensen haar veel succes in haar toekomstige projecten. »

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus, deelt ook het enthousiasme van de Bondsvoorzitter: « We danken de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor deze bijzonder mooie vierjarige samenwerking die schitterend kon worden afgesloten dankzij de memorabele prestaties van de Rode Duivels op het WK in Rusland. We kunnen met veel fierheid terugblikken op onze gemeenschappelijke verwezenlijkingen en deze meer dan positieve ervaring zal ons zeker en vast van nut zijn in het kader van onze toekomstige uitdagingen. »