De Duivels Futsal maakten dinsdag hun wederoptreden in een eerste van twee vriendschappelijke wedstrijden tegen de Azzurri.

Beide ploegen kozen onmiddellijk voor de aanval bij aanvang van deze vriendschappelijke wedstrijd en kregen meer dan enkele goede doelkansen. Het was uiteindelijk Ibrahim Adnane die de score opende in minuut 15 (1-0). De Italianen zetten onze doelman aan het werk, maar hij liet zich niet verschalken.

Na de pauze zakte de intensiteit amper. Italië kwam dicht bij de gelijkmaker na een hard schot dat werd gekeerd door de deklat van het Belgische doel. De Italiaanse kapitein Gabriel Lima zorgde nog voor de gelijkmaker in de 33e minuut. Eindstand: 1-1.

De tweede vriendschappelijke wedstrijd vindt nu woensdagavond plaats in de zaal Walravens in Morlanwelz. Voor onze Bondscoach Luca Cragnaz staan deze beide wedstrijden in het teken van de voorbereiding op de kwalificatiecampagne van het WK Futsal 2020.

Wedstrijdgegevens

België: Claus (GK), Dujacquier, Moussaoui, Rahou, Paulus, Zaaf, Chaibai (c), Adnane, Ghislandi, Cordier, Carelo Aleixo, Larhaoui (GK), Ettalaki, Dahbi.

Doelpunten: 15' I. Adnane (1-1), 33' G. Lima.

Belgium - Italy Futsal match 1

Coach Lucas Cragnaz during Belgium - Italy Futsal match 1

Belgium - Italy Futsal match 1