De eerste helft tussen Oostenrijk en België was bijna een kopie van de vorige ontmoeting. Oostenrijk zette goed druk en België kwam vaak niet onder die druk uit. Het duurde een halfuur vooraleer België echt eens kon dreigen. Op een vrije trap zette Daniëls haar hoofd tegen de bal maar die ging net over. Vijf minuten later werd de bal opnieuw in de zestien gedropt. Deze keer kon Onzia net niet binnenkoppen. Oostenrijk schoot vlak voor rust ook nog voorlangs. De ruststand was opnieuw 0-0.

In de tweede helft kregen we wat meer beweging. Zowel België als Oostenrijk kregen nu echte kansen. Onzia en Tison waren er dichtbij met een goede trap. Van Kerkhoven schoot nog eens op de keeper. Uiteindelijk bleef het 0-0, we gingen onmiddellijk penalties trappen.

Jaques mocht de penaltyreeks openen en trapte binnen. Mayr miste meteen voor Oostenrijk en daarmee was de toon gezet. Bij 2-3 mocht keepster Evrard de beslissende penalty trappen, maar zij schoot op de lat. Prohanska kon de volgende penalty ook niet omzetten en daardoor wonnen onze Flames de wedstrijd.

De derde plaats is de beste prestatie ooit van onze Flames in de Cyprus Cup, vorig jaar werden ze vijfde.

Wedstrijdgegevens

België: Evrard, Vangheluwe, Jaques, Vanwynsberghe, Philtjens, Tison, Onzia, Minnaert, Soree, Daniëls, Van Kerkhoven

Oostenrijk: Zinsberger, Schiechtl, Zadrazil, Hickelsberger-Füller, Weinroither, Kirchberger, Dunst, Billa, Puntigam, Feiersinger, Klein

Wisselspeelsters: Odeurs, Lichtfus, Van Belle, Coutereels, De Neve, Deloose, Biesmans, Missipo, Vande Velde, Cayman, Dhont, Wullaert

Gele kaarten: 38’ Van Kerkhoven

Red Flames vs Austria