Kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2021 in Engeland. Dat is het doel van onze Belgian Red Flames. De tegenstanders op weg naar het EK kennen we nog niet. De loting vindt immers pas op 21 februari plaats, op de hoofdzetel van UEFA in Nyon. 

De voorbereiding op het EK ging in november al van start, met een stage in Nieuwpoort en Tubeke. Het jaar werd afgesloten met 'De Warmste Match' in Leuven.

In en rond de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar in de Spaanse provincie Murcia startten onze Red Flames dus het nieuwe jaar. Ze werden daarbij vergezeld door de High Potentials. Dat is de talentengroep (°1996-2000) waar onze Red Flamesstaf sinds enkele jaren mee werkt. 

Op het programma niet enkel trainingen onder de Spaanse zon, maar ook enkele oefenwedstrijden en teambuilding.

20/01/2019, Belgian Red Flames - Ierland 1-0

Belgium vs Ireland

Onze Flames zaten van bij de aftrap goed in de wedstrijd, met sterk combinatievoetbal en een stevige organisatie. Dat leverde op het kwartier een doelpunt op. Elena Dhont klopte de Ierse goalie met een goed geplaatste trap in de linkerbenedenhoek. Ook Ierland voetbalde met vertrouwen. De gelijkmaker was heel dichtbij toen een kopbal na een hoekschop vanaf rechts net naast de verste paal ging.

Ook na de rust speelden onze Flames gretig. De Caigny trapte kort na de aftrap meteen voorlangs. Ierland dreigde wel, maar creëerde weinig tot geen uitgespeelde kansen. De Red Flames speelden dominant. Een poging van Biesmans ging naast, Van Belle plaatste vanop afstand over en ook Coutereels mikte te hoog. 1-0 was de eindstand.

België: Evrard, Van Belle, De Neve (OUT 76'), Biesmans, Deloose, Onzia (OUT 63'), Missipo, Cayman, Philtjens (OUT 64'), Dhont (OUT 64'), De Caigny (OUT 83')

Wisselspeelsters: Odeurs, Jaques (IN 64'), Coutereels (IN 76'), Vande Velde (IN 63'), Vangheluwe, Vanmechelen (IN 64'), Daniëls, Van den Abbeele, Van Kerkhoven (IN 83')

Doelpunten: 15’ Dhont 1-0

19/01/2019, High Potentials - Noorwegen U23 1-1

Belgium vs Norway

België: Lemey (OUT 46'), Vangheluwe, Vanwynsberghe, Vierendeels, Iliano, Van den Abbeele, Van Gorp, Petry (OUT 46'), Vanmechelen, Maximus (OUT 63'), Van Kerkhoven

Wisselspeelsters: Odeurs (IN 46'), Coutereels, Minnaert, Daniëls, Vande Velde (IN 46'), Guns (IN 63')

Doelpunten: 69' Ella Van Kerkhoven 1-0, 74' 1-1  Karina Sævik 1-1

17/01/2019, Spanje - Belgian Red Flames 1-1

De wedstrijd tegen Spanje was de eerste officiële interland van het nieuwe jaar. Met Shari Van Belle, Chloé Vande Velde en Elena Dhont kwamen drie High Potentials aan de aftrap. De wedstrijd ging gelijk op, met weinig echt uitgespeelde kansen. Beide teams speelden immers sterk georganiseerd. Lenie Onzia maakte ei zo na een werelddoelpunt, haar vluchtschot vanop afstand ging naast. Spanje kende halfweg de tweede helft een betere periode, met een goal van Redondo als resultaat. Vlak voor tijd kopte Janice Cayman een voorzet van Laura Deloose in doel. 1-1 was de eindstand.

België: Evrard, Deloose, Jaques, De Neve, Van Belle, Missipo, Onzia (OUT 77'), Biesmans, Vande Velde (OUT 80'), Dhont, De Caigny

Wisselspeelsters: Odeurs, Philtjens (IN 80'), Coutereels, Cayman (IN 77'), Vanwynsberghe, Vierendeels, Maximus

Doelpunten: 64' Redondo 1-0, 89' Cayman 1-1

16/01/2019, High Potentials - Fundacion Albacete 1-3

Belgian Red Flames High Potentials vs Fundacion Albacete

In een eerste oefenwedstrijd gaven de High Potentials, aangevuld met enkele Red Flames, Fundacion Albacete partij. De ploeg uit Castilië-La Mancha is een stevige middenmotor uit de Spaanse La Liga en dat uitte zich ook op het veld. De bal ging vlot rond bij de Spaanse vrouwen, die vroeg op voorsprong kwamen. Een verre trap en een uitgespeelde aanval zorgden voor een vroege 0-2 achterstand. Via Van Kerkhoven kwamen onze Flames op aangeven van Yana Daniëls op 1-2, maar aan de overzijde werd het ongelukkig meteen 1-3. Daar bleef het ook bij.

België: Odeurs (OUT 46'), Vangheluwe, Vanwynsberghe, Coutereels (c), Iliano, Tison (OUT 56'), Van den Abbeele, Van Gorp, Wajnblum (OUT 56'), Daniëls, Van Kerkhoven

Wisselspeelsters: Lemey (IN 46'), Dhont, Maximus (IN 56'), Van Belle, Vierendeels (IN 56'), Vande Velde

Doelpunten: 11' Matsukawa 0-1, 25' Navarro 0-2, 31' Van Kerkhoven 1-2, 32' Matsukawa 1-3

Wedstrijden

  • Woensdag 16 januari (19u00): High Potentials vs Fundacion Albacete (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar) 1-3
  • Donderdag 17 januari (19u00): Belgian Red Flames vs Spanje (Estadio Cartagonova, Cartagena) 1-1
  • Zaterdag 19 januari (15u00): High Potentials vs Noorwegen U23 (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar) 1-1
  • Zondag 20 januari (15u00): Belgian Red Flames vs Ierland (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar) 1-0

Volg de Belgian Red Flames via Instagram, Facebook en Twitter!

Meer info