Begin volgend seizoen volgt na de 2018 FIFA World Cup de allereerste editie van de UEFA Nations League en de kwalificatiecampagne voor UEFA Euro 2020.

In de gloednieuwe competitie treffen onze Rode Duivels IJsland en Zwitserland, met een eerste duel op dinsdag 11 september in en tegen IJsland. Nadien wacht Zwitserland thuis, op vrijdag 12 oktober. In november sluiten we de groepsfase af met een wedstrijd op eigen bodem tegen IJsland (15 november) en een slotwedstrijd in Zwitserland (18 november). Groepswinst levert een ticket op voor het eindtornooi van de UEFA Nations League, het ‘Final Four’-tornooi in juni 2019.

Als voorbereiding op de wedstrijd tegen IJsland werd met Schotland de huidige nummer 31 van de FIFA Coca/Cola World Ranking vastgelegd. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 7 september in Hampden Park, Glasgow, en start om 20u45 onze tijd. Het wordt de achttiende confrontatie tussen België en Schotland. De laatste ontmoeting dateert van 6 september 2013, toen België op weg naar de 2014 FIFA World Cup met 0-2 won in Hampden Park na goals van Steven Defour en Kevin Mirallas.

Eerder werd ook al een nieuwe derby der Lage Landen aangekondigd, een thuisduel op dinsdag 16 oktober tegen de buren uit Nederland. Dat is vier dagen na het Nations League-duel met Zwitserland. Details over die wedstrijd volgen later.

Sinds 8 maart loopt de openbare ticketverkoop voor de eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels, op dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion tegen Saoedi-Arabië (20u45). Meer informatie vind je hier.

Aanstaande vrijdag om 12u maakt bondscoach Roberto Martínez zijn selectie bekend voor het duel met de Saoedi’s. U21-bondscoach Johan Walem geeft op zijn beurt zijn spelerslijst vrij voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van de U21, op maandag 26 maart in Leuven tegen Hongarije. Tickets voor België-Hongarije zijn online beschikbaar (5 EUR).