Afgelopen weekend vonden de laatste wedstrijden van het jaarlijkse internationale voetbaltoernooi voor de U16 van Montaigu plaats. Onze jongens eindigden laatste in hun groep na twee nederlagen, 1-0 tegen de VS en 0-2 tegen Japan. In het eindtoernooi dat de jonge Duivels speelden, was een negende plek het hoogst haalbare.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Marokko. Het team van Thierry Siquet begon sterk en zag dat rond de 25e minuut beloond met een doelpunt van Aelterman. Tien minuten later dwong Sidibé een strafschop af, die hij zelf scoorde. Na de pauze kwam Marokko iets beter in het spel, maar geen van beide ploegen kon hun kansen afwerken. 2-0 was dan ook de eindstand.

Op maandag speelden de U16 tegen Engeland, in hun laatste match op het tornooi. Ook in deze wedstrijd waren de Belgen de betere ploeg, en al na 10 minuten resulteerde dat in een goal van Cuypers. Net voor de rust kwamen de 0-2 en even later zelfs de 0-3, via respectievelijk Berben en Suray. In de tweede helft kon Engeland de zege van onze jonge Duivels nooit bedreigen, en in het slot van de wedstrijd kon Sidibé nog de 0-4 eindstand vastleggen.

De eindwinnaar van het toernooi was Portugal, nadat het in de finale het thuisland Frankrijk versloeg met 1-3.

België – Marokko (15/04)

België: Herbots, Zutterman, Thiel, Sidibé (c), Aelterman, Akbib, Masscho, Colassin, Moenens, Yayi Mpie, Itangishaka

Wisselspelers: Vercauteren, Vandermeulen, Lissens, Raskin, Timassi, Cuypers, Suray, Berben, Diedhiou

Doelpunten: 24’ Aelterman (1-0), 34’ Sidibé (2-0, pen.)

Engeland – België (17/04)

België: Vercauteren, Zutterman, Raskin ( c ), Timassi, Cuypers, Suray, Masscho, Colassin, Berben, Diedhiou, Itangishaka

Wisselspelers: Herbots, Vandermeulen, Lissens, Thiel, Sidibé, Aelterman, Akbib, Moenens, Yayi Mpie

Doelpunten: 9’ Cuypers (0-1), 36’ Berben (0-2), 38’ Suray (0-3), 74’ Sidibé (0-4)