Het team van coach Thierry Siquet nam afgelopen deze week deel aan hun eerste tornooi van het seizoen: een vriendschappelijk drielandentornooi in Tubeke. Het doel was verdere progressie te maken in de voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatiecampagne van volgend seizoen. (lees meer

UEFA organiseert immers enkel EK's voor de U17 en U19 en de daaraan verbonden kwalificatietornooien. Daarom werken onze U16 enkel vriendschappelijke wedstrijden en tornooien af. Volgend jaar bij de U17 zal deze generatie zich proberen te kwalificeren voor het EK U17 2020.

01/12/2018, België - Denemarken (1-2)

Na hun eerder gelijkspel tegen Portugal was het gevaarlijke Denemarken nu de tegenstander. De Denen hadden begin deze week Portugal al met 3-0 geklopt.

In de eerste helft moesten onze jonge Duivels opboksen tegen een fysiek sterke tegenstander. De Belgische verdediging hield echter stand ondanks de vele Deense aanvalspogingen. Pas bij aanvang van de tweede helft kon Denemarken een 0-2 voorsprong nemen na doelpunten van Vick en Kjaergaard.

Na de pauze en dankzij enkele tactische wijzigingen eisten onze U16 de bal op en bepaalden ze het tempo. Hun inspanningen worden in het slot van de wedstrijd beloond, Bakayoko zorgt voor de 1-2 eindstand.

Onze U16 sluiten het tornooi dus af met een negatieve noot, maar zijn niettemin tevreden met hun spelniveau en de bijkomende ervaring.

Wedstrijdgegevens

België: Van Damme, Mfundu, Dewaele, Van Den Bergh, De Wilde, Wilkins, Oyen (OUT 60'), Arabaci (OUT 69'), Mitsindo, Diallo, Engels (OUT 69'), Tarik (OUT 60')

Wisselspelers: Chambaere, Stevens, Calut (IN 69'), Olaigbe (IN 60'), Bakayoko (IN 69'), Eeckout, Mitsindo, Beerten (IN 60'), D’Asaro

Doelpunten: 36’ Vick (0-1), 40’ Kjaergaard (0-2), 77’ Bakayoko (1-2)

27/11/2018, België – Portugal (1-1)

Na een fel betwist wedstrijdbegin op het middenveld werden onze jonge Belgen net voor de pauze verrast door een Portugees doelpunt via Vinhas.

In de tweede helft hadden onze U16 een goede reactie in huis en bepaalden ze het tempo. Na een gemiste strafschop en enkele niet afgewerkte doelkansen maakte Nils De Wilde in het slot van de wedstrijd alsnog de gelijkmaker

Bondscoach Thierry Siquet toonde zich tevreden met de reactie van zijn spelers in de tweede helft: "Na een moeilijk wedstrijdbegin te wijten aan het lage tempo in ons spel en het gebrek aan initiatief, ben ik verheugd over de reactie van mijn jongens na de pauze met meer tempo en inzet. We zijn tevreden, want we behalen een gelijkspel. Maar ik ben bovenal tevreden met de manier waarop."

Wedstrijdgegevens 

België: Chambaere, Calut, Mfundu, Olaigbe, De Wilde, Wilkins (OUT 61’), Bakayoko, Eeckout, Mitsindo, Beerten, D’Asaro (OUT 61’)

Wisselspelers: Van Damme, Stevens, Dewaele, Van Den Bergh, Oyen (IN 61’), Arabaci, Diallo, Engels, Tarik (IN 61’)

Doelpunten: 35’ Vinhas 0-1, 75’ De Wilde 1-1

Meer info