Van 27 november tot 1 december nemen onze U16 deel aan het Three Nations Tournament georganiseerd in ons Belgian Football Centre in Tubeke. Wedstrijden tegen Portugal en Denemarken staan er op het programma. Deze nationale ploegen beschouwen dit tornooi als een kans om beter te worden en progressie te maken.

Voor Bondscoach Thierry Siquet is dit een competitie om vooruitgang te boeken tegen sterke teams: « Het doel is om ons niveau van tegen Duitsland aan te houden. Portugal heeft zowat de sterkste jeugdploegen, terwijl Denemarken een Scandinavisch land is dat een ander voetbal speelt met enorm veel kwaliteit zeker op fysiek vlak. »

De UEFA organiseert enkel Europese Kampioenschappen voor de U17 en U19 en de daarbij horende kwalificatiecampagnes. Dit is de reden waarom onze U16 enkel vriendschappelijke wedstrijden en tornooien betwisten. Het Three Nations Tournament kadert dus in de voorbereiding op de verschillende belangrijke afspraken die onze jeugdploeg volgend jaar te wachten staan. Het doel is immers om de kwalificatie voor het EK 2020 van de U17 af te dwingen, dit te beginnen met een eerste kwalificatieronde bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Thierry Siquet : « We proberen de sterkst mogelijke teams te bekampen. De groep maakt automatisch progressie wanneer we de mogelijkheid krijgen tegen Duitsland en Portugal te spelen bijvoorbeeld. Het is net iets anders dan een wedstrijd tegen een misschien mindere tegenstander, ook al zijn er geen kleine ploegen meer. »

Programma

  • Dinsdag 27/11/2018 - 19u00 : Portugal – België | Belgian Football Centre, Tubeke
  • Donderdag 29/11/2018 - 13u00 : Denemarken – Portugal | Belgian Football Centre, Tubeke
  • Zaterdag 01/12/2018 - 16u00 : België – Denemarken | Belgian Football Centre, Tubeke

Meer informatie