Het team van bondscoach Thierry Siquet schakelde Spanje uit in de kwartfinales en bereidt zich voor op de halve finale, donderdag om 14u in Rotherham tegen Italië.
 
“Ik ben uiteraard heel tevreden dat onze U17-lichting voor de derde keer in vier jaar tijd minstens de kwartfinale van het EK heeft behaald. Het toont meteen ook aan dat we over veel talent beschikken. Toch moeten we ook voorzichtig zijn en mogen we deze jongens nu niet gaan ophemelen. Ze moeten nu vooral de voetjes op de grond houden en hard blijven werken. Wie weet wat er dan nog allemaal kan voor deze jongens”, aldus Van Puyvelde. 
 

Omkadering

Volgens Van Puyvelde zijn de goede resultaten van onze nationale jeugdteams het gevolg van de goede samenwerking tussen de clubs en de nationale teams :“We kunnen spreken van een en-en-verhaal. De opleiding van deze jongens gebeurt nog steeds voor het grootste deel bij de clubs. Zij verdienen dus vooral een pluim voor deze prestaties. Wij proberen als nationale ploeg vooral in te zetten op de omkadering van de spelers. We hopen de jonge talenten een extra boost te geven, bovenop hun opleiding. Dat doen we door ondersteuning te bieden via enerzijds ex-internationals en anderzijds echte opleiders. De staf van onze huidige U17 is hier een mooi voorbeeld van.” 
 

Belgisch verhaal

Volgens Van Puyvelde kunnen we spreken van een ‘Belgisch verhaal’: “Al bij al mogen we fier zijn op het Belgisch verhaal dat we de laatste jaren schreven. Concurreren met de klassieke toplanden blijft moeilijk. België zal demografisch gezien altijd onderliggen ten opzichte van deze landen, wat ervoor zorgt dat er meer schommelingen zijn bij de aanvoer van nieuwe talenten. Dat proberen we tegen te gaan door nog meer in te zetten op scouting, door een nog betere samenwerking met de clubs te garanderen en door ook steeds mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen de voetbalwereld.”
 
Alle details over het EK-parcours van de U17 vind je hier