KAA Gent - KRC Genk (07.10.2018)

Bij een vrije trap voor KAA Gent scoort Dylan Bronn. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Na het bekijken van de beelden blijkt dat de KAA Gent-speler net geen buitenspel staat en de VAR komt tussen. Doelpunt wordt goedgekeurd. Terechte beslissing.

SV Zulte Waregem - RSC Anderlecht (07.10.2018)

Na een hoekschop op rechts kopt Hamdi Harbaoui de bal in doel. Tijdens het duel met Bubacarr Sanneh leunt Hamdi Harbaoui met zijn linkerarm op hem. De scheidsrechter fluit voor een fout van de aanvaller op de verdediger. Gezien het contact is de scheidsrechter niet “clearly wrong” en is er dus ook geen VAR-tussenkomst. Correcte beslissing.   

K. Sint-Truidense VV - Royal Excel Mouscron (06.10.2018)

Na een hoekschop wordt op doel getrapt door een speler van Moeskroen. Doelman Kenny Steppe pareert de bal maar deze komt bij Bruno Godeau die scoort. De assistent-scheidsrechter signaleert buitenspel van Bruno Godeau. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt terecht goedgekeurd.

STVV valt aan op de rechterflank. Noë Dussenne en Daichi Kamada lopen centraal en wachten op de voorzet. Nog voor deze getrapt is, trekt Noë Dusenne Daichi Kamada neer. De scheidsrechter heeft dit niet gezien en de VAR komt tussen. Na het zien van de beelden geeft de scheidsrechter een strafschop en de Moeskroen-verdediger zijn tweede gele kaart. Terechte VAR-tussenkomst.