R. Standard de Liège - RSC Anderlecht (03/02/2019) 61’

Rond de middenlijn is Zakaria Bakkali in balbezit wanneer deze aangevallen wordt door Konstantinos Laifis. Deze trapt tegen de voet van de Anderlecht-speler en raakt hierbij geen bal. Deze komt in het bezit van Gojko Cimirot die de bal doorspeelt naar Mehdi Carcela die met een afstandschot scoort. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd voor de fout van Konstantinos Laifis op Zakaria Bakkali. Correcte tussenkomst.

Club Brugge KV - KAA Gent (03/02/2019) 73’

In een duel om de bal gaat Emmanuel Dennis op het scheenbeen van Arnaud Souquet staan. De scheidsrechter fluit de fout en geeft een gele kaart die na tussenkomst van de VAR omgezet wordt in een rode kaart. Correcte tussenkomst.

Club Brugge KV - KAA Gent (03/02/2019) 90’

In het strafschopgebied wil Hans Vanaken het duel om de bal met Dylan Bronn aangaan. Birger Verstraete wil zijn ploegmaat bijstaan, komt aangelopen, springt over de bal en komt op Hans Vanaken terecht. De scheidsrechter laat doorspelen en ook de VAR komt niet tussen. Hier had de VAR de scheidsrechter altijd naar het scherm moeten roepen voor strafschop.