Kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2021 in Engeland. Dat is het doel van onze Belgian Red Flames. De tegenstanders op weg naar het EK kennen we nog niet. De loting vindt immers pas op 21 februari plaats, op de hoofdzetel van UEFA in Nyon. 

De voorbereiding op het EK ging in november al van start, met een stage in Nieuwpoort en Tubeke. Het jaar werd afgesloten met 'De Warmste Match' in Leuven.

In en rond de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar in de Spaanse provincie Murcia starten onze Red Flames dus het nieuwe jaar. Ze worden daarbij vergezeld door de High Potentials. Dat is de talentengroep (°1996-2000) waar onze Red Flamesstaf sinds enkele jaren mee werkt. 

De selectie verzamelde zondag in Tubeke, maandag volgde de trip naar Spanje. Op het programma niet enkel trainingen onder de Spaanse zon, maar ook enkele oefenwedstrijden en teambuilding. De terugkeer is voorzien op maandag 21 januari. 

16/01/2019, High Potentials - Fundacion Albacete 1-3

Belgian Red Flames High Potentials vs Fundacion Albacete

In een eerste oefenwedstrijd gaven de High Potentials, aangevuld met enkele Red Flames, Fundacion Albacete partij. De ploeg uit Castilië-La Mancha is een stevige middenmotor uit de Spaanse La Liga en dat uitte zich ook op het veld. De bal ging vlot rond bij de Spaanse vrouwen, die vroeg op voorsprong kwamen. Een verre trap en een uitgespeelde aanval zorgden voor een vroege 0-2 achterstand. Via Van Kerkhoven kwamen onze Flames op aangeven van Yana Daniëls op 1-2, maar aan de overzijde werd het ongelukkig meteen 1-3. Daar bleef het ook bij.

België: Odeurs (OUT 46'), Vangheluwe, Vanwynsberghe, Coutereels (c), Iliano, Tison (OUT 56'), Van den Abbeele, Van Gorp, Wajnblum (OUT 56'), Daniëls, Van Kerkhoven

Wisselspeelsters: Lemey (IN 46'), Dhont, Maximus (IN 56'), Van Belle, Vierendeels (IN 56'), Vande Velde

Doelpunten: 11' Matsukawa 0-1, 25' Navarro 0-2, 31' Van Kerkhoven 1-2, 32' Matsukawa 1-3

Wedstrijden

  • Woensdag 16 januari (19u00): High Potentials vs Fundacion Albacete (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar) 1-3
  • Donderdag 17 januari (19u00): Belgian Red Flames vs Spanje (Estadio Cartagonova, Cartagena)
  • Zaterdag 19 januari (15u00): High Potentials vs Noorwegen U23 (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar)
  • Zondag 20 januari (15u00): Belgian Red Flames vs Ierland (Pinatar Arena, San Pedro del Pinatar)

Volg de Belgian Red Flames via Instagram, Facebook en Twitter!

Meer info