De sportzaal in Maasmechelen was eerder al het decor van de bekerfinale futsal, enkele jaren terug. Zondag vinden er twee derby’s plaats tegen Nederland.

Om 14u30 trappen de jongens U19 hun oefenduel af tegen Nederland, om 17u30 starten de Red Flames Futsal. Beide duels zijn gratis! Opgelet: er geldt een maximumcapaciteit van 700 toeschouwers. ‘Vol is vol’! Er zijn geen handtassen en rugzakken van eender welke vorm toegelaten. Laat deze op de parking of thuis. Het adres is Sporthal De Helix, Collegestraat 1, 3630 Maasmechelen. De deuren gaan open om 13u.

Info

U19: op naar het EK 2019

UEFA organiseert in 2019 voor het eerst een Europees Kampioenschap Futsal U19. De kwalificatiecampagne startte eind januari met een eerste voorronde. Hiervan waren onze U19 echter vrijgesteld.

In maart 2019 trekken ze naar Macedonië voor de hoofdronde, meteen het laatste kwalificatietornooi.

Op de hoofdronde in Macedonië zijn naast het gastland Oekraïne en Roemenië de andere tegenstanders in groep 4. Groepswinst levert een ticket op voor het allereerste Europees Kampioenschap. Dat vindt in september 2019 plaats in Letland.

Na de Ostrava Cup begin dit seizoen (lees meer), ging de voorbereiding in januari verder met twee oefenduels in en tegen Frankrijk. “We bevinden ons in de laatste rechte lijn richting de eliteronde.

Zondag is voor onze groep de voorlaatste test. Begin maart trekken we nog naar Hongarije als ultieme voorbereiding”, verduidelijkt futsalbondscoach Luca Cragnaz.

Red Flames futsal: focus op Euro 2021

Dat het UEFA menens is met de futsalsport, blijkt ook uit het allereerste EK voor vrouwen. Dat komt eraan in 2019. Onze Red Flames futsal misten de kwalificatie voor dat tornooi. In augustus konden ze zich in Noord-Ierland immers niet plaatsen voor de volgende ronde.

De focus ligt op het EK 2021. Daarvoor starten de kwalificatiewedstrijden in 2020. ”We houden het ritme aan voor onze futsalvrouwen, met één activiteit per maand. Met het oefenduel tegen Nederland willen we graag kijken waar we staan. In april spelen we nog twee keer tegen Québec”, aldus Luca Cragnaz.

De technische staf is voor de Red Devils futsal, de Red Flames futsal en de U19 nagenoeg dezelfde.

Luca Cragnaz: “Enkel bij de Red Flames hebben we met Niki De Cock ook nog een heel ervaren voormalige Red Flame bij de staf. Dat is essentieel voor onze groep. Voor het overige werken we met nagenoeg dezelfde mensen m.bt. het sportieve. Dat zijn naast mezelf ook Karim Bachar, Edward Bdzak (gk) en Guy Beckers”.

Futsalduivels in oktober naar Frankrijk

Onze Red Devils futsal plaatsten zich vorige week nog voor de volgende kwalificatieronde, de hoofdronde, na een glansrijke voorronde in Zweden.

Ze klopten er achtereenvolgens Malta, Armenië en Zweden en strijden in oktober in Frankrijk om een ticket voor de eliteronde. Dat is de laatste horde op weg naar het wereldkampioenschap 2020 in Litouwen.

Cragnaz: “We zijn uiteraard tevreden met de kwalificatie. De eliteronde in oktober wordt niet gemakkelijk, al ben ik wel positief. Het is een open groep”.

Luca Cragnaz
Luca Cragnaz, met naast zich Niki De Cock, in actie bij een trainingswedstrijd van de Red Flames futsal.