Supporters met een handicap

Rolstoelgebruikers

In het Koning Boudewijnstadion zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. De rolstoelgebruiker moet een ticket aankopen. De begeleider kan hem gratis begeleiden in het stadion. Er is ook een gereserveerde parkeerplaats in de nabijheid van het stadion.

De KBVB werkt voor de wedstrijden van de Rode Duivels samen met INTRO. Die vzw stelt een aantal assistenten ter beschikking. Zij zorgen voor extra service en comfort van de rolstoelgebruikers.

Gelet op het beperkte aantal plaatsen, is het spoedig reserveren van een plaats als rolstoelgebruiker een must. Om je plaats te reserveren stuur je een mail naar jmd@footbel.com met daarin alle gegevens (naam, adres en geboortedatum) van de rolstoelgebruiker en begeleider.

Blinden en slechtzienden

De KBVB heeft in het verleden al gebruik gemaakt van specifieke faciliteiten voor blinden en slechtzienden in het Koning Boudewijnstadion. Indien deze faciliteiten beschikbaar zijn, worden deze in de communicatie over de tickets kenbaar gemaakt.

Tijdelijk op krukken

Personen met een tijdelijk mobiliteitsprobleem die verplicht zijn om krukken te gebruiken, worden in het stadion toegelaten.

Zij dienen wel voorafgaandelijk het departement Veiligheid te informeren door hun naam en plaats in het stadion door te mailen naar security@footbel.com. De stewards worden vervolgens gebriefd over je aanwezigheid.

Toegankelijkheid Koning Boudewijnstadion en King Power Leuven 

Deze handleiding wil de belangrijkste informatie bundelen voor supporters met een beperking. Dit bevat zowel informatie die belangrijk is voor de wedstrijd (bestellen van tickets, transport, parkeerplaatsen, ingang) als informatie die tijdens en na de wedstrijd van belang is voor deze supporters. 
 
Klik hier voor de handleiding van het King Power stadion in Leuven.